admin 21/12/2017

Коледа в Белия дом в очите на президента Доналд Тръмп е голяма и весела афера в първата си година по работа.

„Казах ви, че ще кажем отново“ Весела Коледа „, нали?“, Каза той на среща в неотдавнашна реч в Мисури.

Тръмпеите звънят на празниците с размирици от събития, посветени на Коледа, които са опаковали президентското имение за месец декември.

Първата дама Мелания Тръмп очаква да приюти и да присъства при съпруга си приблизително 20 празнични приеми, съобщи офисът й. Тя ще хвърли отворените врати на около 25 000 гости, които ще се разбъркат през празничния държавен етаж, в допълнение към 100 открити къщи, очаквани до края на годината.

„Първата дама е видяла всеки детайл“, каза пред журналисти ABC News нейният секретар по печата Стефани Гришам. Планирането започна през юни, каза Гришам.

Перфорирането на залите взимаше малка армия. Повече от 150 доброволци и служители на Белия дом увиха 53 коледни елхи с 18 000 фута блестящи светлини и висяха над 12 000 орнамента на своите клонове, според офиса на първата дама.

Вратите и прозорците на територията на Белия дом са украсени с 71 венци. И от кухнята в Белия дом, готвачите на сладкиши нарязали и украсявали 31 000 коледни бисквитки и събрали бонбони от 350-паунда перла на президентското имение.

Необходими са комбинирани 1600 часа работа, за да се получи 1600 Pennsylvania Ave. в коледния дух, според Белия дом.

Кой плаща за декорациите?

Служителите на администрацията няма да разкрият цената на първата коледна украса на „Тръмп“ или да обсъдят как се сравняват с другите администрации „, но Гришам заяви, че“ коледният декор е в бюджета „.

И докато стилът е уникален, размерът на коледната украса в „Тръмп Белия дом“ изглежда съвместим с предшествениците им.

Цветна илюстрована брошура, изобразяваща тазгодишните тематични декорации – и подписана от Доналд, Мелания и Барън Тръмп – се разпространява на всеки от хилядите гости. Илюстраторът Джим Стар от Стюартстаун, Пенсилвания, каза пред ABC News, че е поела проекта pro bono.

„Беше чест да бъдем помолени от Белия дом да го направим“, каза той. Той получи 25 билета за Коледа в Белия дом. Помощните лица отказаха да кажат колко са изразходвани в разходите за печат.

Що се отнася до дворците на гирлянд, лента и лъкове и други декорации, настоящи и бивши помощници на Белия дом казаха, че много парчета се използват отново.

„Има склад, който има всички коледни декорации от Белия дом от всички години, така че това, което бихме направили, е да влезем там и да ги използваме, а тези вече са купени и платени“, каза Дееша Дайър, която служи като социална секретар по време на последните две коледни празници на Обама в Белия дом.

Националната служба по парка заяви, че е помагала за закупуването на 53-те дървета, които се отнасят до вътрешността на Белия дом – подобно на броя, който е придобил през останалите години.

„Тази година дърветата бяха закупени от ферми в Западна Вирджиния и Северна Каролина“, заяви говорителката на Парк Сервиз Джени Анзелмо-Сарлес.

Конгресът определи Белия дом като исторически обект през 1960 г., носейки частична отговорност за грижата и поддържането му в Националната паркова служба.

Коментари: