admin 22/12/2017

Лъвчетата Терез и Масуд ще бъдат изпратени в спасителен център в Холандия. Това стана ясно след протест спасени след протест пред сградата на Министерския съвет, организиран от организациите „Четири лапи“ и „Дивите животни“.

Решението беше оповестено след среща на протестиращи с екоминистъра Нено Димов.

Двете малки едва оцеляха заради безхаберието на община Разград. Лъвчетата се родиха в началото на септември в местния зоокът, който е с отнет лиценз още преди три години и който прилича повече на концлагер отколкото на място за среща с природата.

От спасителния център лъвчетата ще бъдат пуснати на свобода в Африка в условия, близки до естествените. Това ще стане обаче, когато животинчетата навършат подходяща възраст.

На протеста в София днес се събраха стотици природозащитници.

Терез и Масуд бяха изпотъпкани от родителите си и едва оцеляха благодарение на денонощните грижи на Организация за защита на животните „Четири лапи“ и фондация „Дивите животни“, които ги доведоха в София и ги настаниха във ветеринарна клиника „Добро хрумване“.

По предложение на кмета на Разград общинският съвет в града реши да дари лъвчетата на община Пазарджик, която ги иска за своя зоокът „Въртопо“. Оттам обаче изрично уточняват, че в момента нямат къде да ги сложат и че чак напролет ще им бъде построена клетка.

Това обаче изобщо не попречи на разградските общински съветници да се разпоредят със съдбата на малките, които други спасиха от техните грижи.

Източник offnews.bg

Коментари: