editor 30/12/2017

Жребият е хвърлен – тази стара като света фраза вече е факт за първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който вече е наясно с кого ще играе на първия за годината му турнир – този в Бризбън. Припомняме, че Григор го спечели през миналата година, когато победи трима играчи от топ 10 по пътя си, включително Милош Раонич и Кей Нишикори и сега защитава титлата си, като е поставен под номер 1 в схемата.

За старт на състезанието, Григор ще се изправи срещу местния любимец Джон Милман или срещу квалификант – зависи какво ще направи Милман в първия кръг. Димитров, като топ поставен, започва от втори кръг. Нашето момче може да има много интересен втори мач – с някой измежду Жил Мюлер, победителят на Младежкия Мастърс Хьон Чун, канадската сензация Денис Шаповалов или британеца Кайл Едмънд. В половината на Григор е Ник Кирьос, с когото играха на финала в Синсинати, когато Димитров спечели първата си Мастърс титла.

В другата част на схемата е бившият номер 1 Анди Мъри, с когото Григор игра финал в Бризбън – преди 4 години. Другото голямо име в тази част на схемата е Милош Раонич.

Източник: https://www.skandal.bg/

Коментари: