editor 02/01/2018

Следва кратко застудяване, след което ще имаме още по-високи температури от тези 15 градуса, с които стартира новата година.

Остатъкът от зимата се очаква да бъде мек, без големи снеговалежи. Това съобщи пред „Bulgaria ON AIR синоптикът Симеон Матев.

Той представи карта, в която се показва влиянието на циклонарния вихър, който довежда до валежите в момента над Западна България.
Затова Матев предупреди шофьорите да внимават, тъй като има опасност от поледици.

„Поради нощното изстиване е възможно падащият дъжд да замръзва и да се образува опасна поледица, но това е в рамките на следващия един час“, обясни той.

Синоптикът подчерта, че температурите бързо ще се покачват и още по обяд днес ще изгрее слънце. Той информира още, че температурните амплитуди, които наблюдаваме цяла зима, ще продължат.

По думите му атмосферната циркулация облагоприятства бързата смяна на различни въздушни маси, като в четвъртък това ще доведе до дъжд и сняг над Западна и Централна България.

„В петък температурите се повишават, а в почивните дни ще имаме пролетни стойности от 17-18 градуса“, заключи гостът на телевизията.

Източник: frognews.bg

Коментари: