editor 03/01/2018

След дълга поредица от загадки, догадки и подсказки, Mercedes-Benz най-накрая обяви, кога ще можем да видим новото поколение на култовия G-Class. Кубичният офроудър ще дебютира на 15 януари по време на автомобилния салон в Детройт, като обещава куп новости.

В ново тийзър видео, производителят от Щутгарт подчертава ДНК-то на иконичния корав всъдеход, заявявайки, че той „впечатлява при всякакви условия със своята динамика, върхови асистиращи системи и превъзходно управление“.

Всъщност, новата Г-класа остава вярна на предшествениците си, като запазва квадратития дизайн, но ще включва някои доста революционни за модела новости като независимо предно окачване и променена геометрия на задното. Старото кормилно управление със сфери (ябълки) е отстъпило място на електро-механична конфигурация с рейка и пиньон, която, в комбинация с пониженото тегло и обновената 4х4 система, би трябвало да направи джипката по-добра във всяко едно отношение спрямо предходния модел.

Най-голямата мистерия около новия Mercedes G-Class остава двигателната гама. Все още нищо не е потвърдено, но се очаква да видим новия 2,9-литров 6-цилиндров редови дизел, който е в цялата гама на Мерцедес в Европа. За феновете на бензина е предвиден 4-литров V8, докато V12-версия едва ли ще видим. Или ако има такава, тя ще е за ексклузивна Maybach версия на въдехода.

Новата „Гега“ ще е и доста по-комфортна от досегашната, особено в задната част, където ще има по-голямо пространство за краката на пасажерите, благодарение на нарасналото по размери купе. Кaкто вече може да видим от официална снимка (по-горе), кабината ще е с изцяло нов дизайн и напомня салоните на S-Class и E-Class. Очакваме с нетърпение 15 януари!

Източник: auto.offnews.bg

Коментари: