editor 03/01/2018

„Манифест“ – един от хитовете на филмовия фестивал в Сънданс, ще бъде сред акцентите на „София филм фест“ 2018.

Може ли публичното афиширане на различни изкуства да бъде приложено в съвременното общество? Този филм е реверанс към най-вълнуващите и страстни артистични демонстрации на ХХ век – от футуристите и дадаистите до поп-арта, артистите от „Fluxus“, Ларс фон Триер и Джим Джармуш.

Поредицата художествени „изживявания“ е поверена на Кейт Бланшет, която представя игровите компоненти на тези артистични декларации и тяхната политическа значимост…

„Манифест“ дебютира като арт-изложба на мулти-екранно пространство през 2015 г., а сценаристът и режисьор Джулиан Роузфелд впоследствие го превръща във филм, вдъхновен от думите на важни личности от историята на ХХ век.

Неповторимите превъплъщения за пореден път доказват, че за Бланшет не съществува невъзможна роля. Този път те са 13 на брой и всяка от тях, освен че представя на света различно артистично верую, е своеобразно упражнение по стил.

Заедно с автора на филма и негов режисьор, двамата създават нещо наистина уникално, което трудно влиза в каквито и да е жанрови квалификации.

Източник: stand.bg

Коментари: