editor 03/01/2018

Григор Димитров ще остане на трето място в световната ранглиста по тенис независимо дали успее да защити титлата си от турнира от сериите АТР250 в Бризбън. Хасковлията излиза на корта в 12:30 часа в четвъртък срещу участващия с “уайлд кард” представител на домакините Джон Милман в осминафинален дуел.

Тъй като е първи поставен в схемата, Григор започва направо от втори кръг, който му гарантира 45 точки за ранглистата, което означава, че му остава да защити още 205. Ако триумфира за втора поредна година в Бризбън, активът му за класацията на АТР ще бъде 5150 точки, а отпадане във втори кръг ще го остави с 4945.

Четвтъртият в света Александър Зверев е с актив от 4610, като той не участва в нито едно официално събитие в първата седмица на 2018 година и няма нито да загуби от актива си, нито да прибави към него. Той е решил да почне годината в демонстративния турнир „Хопман къп“ в Пърт.

Германецът също ще запази позицията си и следващия понеделник, защото петият Доминик Тийм може да събере най-много 4220 точки евентуално с титла в Доха. Шестият Марин Чилич пък може да стигне до 3965, ако триумфира в Пуне.

Източник: sportal.bg

Коментари: