editor 05/01/2018

Резултатите са в следствие на денонощната работа на експертите. По категоричен начин престъплението беше доказано и разкрито. Като обвиняем е привлечен Росен Желев Ангелов

Това заяви Борислав Сарафов на специален брифинг по повод на шесторното убийство в Нови Искър, случило се по време на новогодишната нощ.

Росен Ангелов е издирван за убийството на шестима души в Нови Искър. След вчерашната акция в село Луково стана ясно, че той се е укривал във вила в района. Днес отново жандармерия и полиция блокираха селото. Военна техника и линейка също са на мястото.

„Прякорът му е „Горският човек“. Той няма документи, няма работа или имущество. Имал е връзка с пострадалата Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството. Росен има три присъди за лишаване от свобода. Първата присъда е влязла в сила през 1994 година заради кражба на имущество на стойност над 2000 лева. Втората му присъда е влязла в сила през 1999 година. Тогава е признат за виновен, че в София се е съвкупил с лице от женски пол чрез заплаха. В последствие през 2002 година Росен е освободен предсрочно от затвора. Третата му присъда е, че през 2007 година е съблякъл голо лице от женски пол и е опипвал половия й орган с цел да достигне до сексуална възбуда. Лицето е на 12 години. Тази присъда е била задочна, защото се е укрил още преди произнасянето на присъдата. Обявен е за общодържавно издирване от 8 септември 2009 година“, добави Сарафов.

По-рано днес се появиха и кадри, на които се вижда, че Ангелов е използвал двора на вилата като тренировъчно бойно поле. Там той стрелял по бутилки и други предмети, имал дори лежанка. Предполага се, че заподозреният за тежкото криминално деяние, е много опасен и въоръжен.

„Извършени са 16 огледа на местопроизшествие“, добави Сарафов.

Източник: blitz.bg

Коментари: