editor 05/01/2018

ПЪРВИ СЕТ:

Григор взе на 30 откриващото си подаване в мача, а същото веднага след това стори и Едмънд. Първата почивка в двубоя дойде при резултат 2:1 за Григор, който взе на 15 второто си подаване в срещата. Британецът изравни за 2:2 с гейм на нула, но после Димитров с лекота си върна отново водачеството в резултата – 3:2.При 3:3 имаше критичен момент за Григор, който губеше с 15:40 на свой сервис в един тежък и продължил дълго гейм. С два майсторски сервиса Димитров стигна до 40:40 и в крайна сметка удържа подаването си, като запази крехката си преднина в резултата – 4:3. Още в следващия гейм дойдоха и първите точки за пробив за хасковлията – при 15:40. При първата колебливият в този гейм Едмънд изпрати бекхенд в мрежата и първият пробив в двубоя бе факт – 5:3. С гейм на 15 след това Димитров затвори първия сет.

ВТОРИ СЕТ:

Вторият сет се развиваше по подобие на първата част – и двамата тенисисти печелeха без особени трудности геймовете, в които сервираха. В почивката след 4:3 за Едмънд британецът получи кратка медицинска помощ от физиотерапевт, като изглежда имаше някакъв проблем с ръката, който обаче явно не бе сериозен.

При 4:4 пред Димитров се откри прекрасен шанс да прекърши противника си. Хасковлията имаше две поредни точки за пробив при 15:40, но при първата загуби разиграване с бекхенд в мрежата, а при втората британецът направи безпощаден уинър с форхенд по правата. Едмънд се спаси и поведе с 5:4. В десетия гейм Димитров се измъкна от 0:30 и с 4 поредни блестящи точки изравни за 5:5.

Димитров не даде брейкпойнт на съперника си във втория сет, в който се стигна до тайбрек. В него първият мини-пробив бе реализиран от Едмънд – за 4:2 след поредната двойна грешка в мача на световния №3. При следващото разиграване Димитров бе притиснат до стената, но някак успя да вземе точката, демнострирайки невероятен атлетизъм. Едмънд обаче не се пропукваше при свой сервис и си извоюва три поредни сетбола при 6:3. При първия британецът наказа втория сервис на българина и изравни резултата в сетовете.

ТРЕТИ СЕТ:

Третият сет започна добре за Димитров, който взе лесно първия си сервис-гейм в срещата, а след това стигна до брейкпойнт при 30:40. Досадна грешка от бекхенд обаче попречи на българина да реализира пробив, а после Едмънд отрази още един брейкпойнт и изравни – 1:1.

В първата точка при 4:4 Едмънд падна лошо, получавайки травма в глезана, която първоначално изглеждаше сериозна. Втората ракета на Великобритания логично взе медицински таймаут, след като преди това първият, който се притече на помощ на Едмънд бе съперникът му Димитров.

Коментари: