editor 08/01/2018

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под №3 на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open. До началото на надпреварата на 15-и януари остава още около седмица, но вече са ясни 32-мата в схемата в Мелбърн.

Сред първите десетима няма промени в сравнение с положението на световната ранглиста в края на 2017-а година. По-надолу обаче има размествания след края на първите за 2018-а турнири в Бризбън, Доха и Пуне – Кевин Андерсън ще бъде 11-и поставен, след като игра финал в Индия и се придвижи с три позиции в световната ранглиста спрямо края на 2017-а.

“Наследникът на Григор Димитров” на шампионския трон в Бризбейн Ник Кириос пък скочи дори с повече – четири позиции, което му отрежда 17-о място сред поставените в жребия за Australian Open. Финалистът в Доха Андрей Рубльов пък прогресира с цели седем места до 32-ото и съответно ще бъде 30-и поставен в Мелбърн.

Анди Мъри, който ще бъде 19-и в света от 8-и януари, не участва в Мелбърн и затова играчите под него се придвиждват с една позиция при поставените – първият “облагодетелстван” е Томаш Бердих.

Истински облагодетелствани обаче са Пабло Куевас и Миша Зверев, които от днес ще са 33-и и 34-и в света, но попадат сред 32-мата поставени, защото освен Мъри, Australian Open пропуска и Кей Нишикори, който е 23-и в света.

Григор Димитров загрява за голямото си предизвикателство в Сидни, където в тандем с Александър Зверев излиза срещу австралийците Ник Кириос и Лейтън Хюит в демонстративния турнир „FAST4 Showdown“.

Източник: dcnews.bg

Коментари: