editor 08/01/2018

Перфектната усмивка се счита за една от най-атрактивните черти на човек. За съжаление, има много неща, които могат да навредят на зъбите ви, като пушене, кофеин и неправилна стоматологична намеса.

Нашите привидно невинни ежедневни навици всъщност могат да причинят проблеми като зъбна плака. Ако искате да намалите посещенията при стоматолог, сайтът Bright Side е събрал списък с естествени и лесни начини да се отървете от зъбните проблеми.

 

Сода за хляб

Содата за хляб може да се използва като естествена скраб и често се използва в много лекарства. Смесете една супена лъжица сода за хляб с щипка сол и просто натопете мократа ви четка в сместа и изчеткайте зъбите си, както обикновено.

 

Алое вера и глицерин

За да направите по-мощна естествена паста за зъби, ще ви трябва:

Една чаша вода

1/2 чаша сода за хляб

Една чаша алое вера

4 чаени лъжички растителен глицерин

Една чаена чаша етерично масло от лимон 

Почистете зъбите си с тази смес и вижте как зъбите ви ще станат по-бели, по-блестящи и по-здрави в рамките на няколко минути!

 

Кора от портокал

След като изядете портокал, втрийте портокаловата коричка в зъбите – това е лесен начин за почистване на зъбния емайл. Тя ще избели зъбите и ще помогне за предотвратяване на петна и отстраняване на бактерии.

След като сте търкали няколко минути, просто се изплакнете с малко вода.

 

Сусамени семена

Можете да вземете шепа семена от сусам, да ги сдъвчете в продължение на няколко минути, а след това да ги изплюете. Това е лесен начин да почистите зъбите си и внимателно да отстраните зъбната плака.

След това използвайте суха четка, за да премахнете всички останали семена. Този начин е ефективен и при премахване на петна от зъбите.

 

Витаминна паста за зъби

Смесване на плодове и зеленчуци, съдържащи витамин С, е бърз и лесен начин да се създадете паста за предпазване на зъбите, която предотвратява плаката.

Просто смесете заедно домати, ягоди и портокали и поставете пастата върху зъбите си. Изчакайте 5-6 минути и изплакнете. Това ще помогне да унищожите всички бактерии в устата си и да освежите дъха си.

 

Оцетен разтвор

Това не е най-вкусното решение, но е 100% естествено и почиства зъбите ви без да причинява щети:

2 супени лъжици оцет

Една супена лъжица сол 

120 ml вода

Комбинирайте съставките, изплаквайте и повторете в продължение на няколко дни за максимален ефект.

Източник: Zdrave.to

Коментари: