editor 15/04/2018
В Екатеринингбург загина журналистът на руската информационна агенция „Нов ден“ Максим Бородин. Официалната версия е, че е паднал от прозорец,  съобщава кореспондентът на MBH Media. Информация за смъртта на журналиста е потвърдена и от болницата, където е бил откаран трупът.

На 13 април Бородин паднал от прозореца на апартамента си на петия етаж. Той претърпял сериозни наранявания и изпаднал в кома. Журналистът е отведен своевременно в градската болница.

Главният редактор на РИА „Нов ден“, в който работи Бородин, Полина Румянцева признава, че не вярва смъртта на журналиста да е злополука или самоубийство.

За да се разбере какво се е случило, трябва да получим достъп до апартамента му, с това се занимаваме сега. Ако се появят и най-малки доказателства за престъпление, своевременно ще ви информираме“- казва тя. Според Румянцева няма причини Бородин да се е самоубил.

Максим Бородин беше един от журналистите, който направи разкрития за смъртта на войниците от  „PMC Вагнер“ в Сирия след въздушен удар на международната коалиция на 7 февруари. Най-вероятно става дума за поредния отстранен неудобен журналист, работещ в путинска Русия.

Източник: faktor.bg

Коментари: