editor 11/05/2018
-Г-н Иванов как премина ръгби мача през вашия поглед?
– За мен това беше един много добър мач срещу добрия отбор на Турция. Не мога да кажа че беше много лесен, нито много труден мач. Просто нашият отбор беше на приливи и отливи (силни и слаби моменти) , но това ни дава добър пример за в бъдеще и ни показва, че има още много да работим заедно, за да бъдем добре подготвени за мачовете в горната група.
Ивайло Иванов снимки от мача България – Турция с 39 : 25

-А как намираш отбора ?

– Ние сме един изключително млад отбор с голям потенциал. Има играчи с опит и други с по-малко опит, но работим колективно и си помагаме помежду си и си даваме съвети и има разбирателство помежду ни. Аз лично играя от 10 години в националния отбор и мога да кажа, че такъв сплотен, единен и борбен отбор не е имало и с чисто сърце мога да кажа, че сме едно голямо семейство!

Ивайло Иванов снимки от мача България – Турция с 39 : 25

-Какво е бъдещето на отбора в Ръгби 15 ?

– За мен този отбор, ако получи нужната подкрепа, финансова и материална, има доста големи шансове да играем в още една дивизия отгоре, но всичко това може да се постигне с много работа, подготовка и правилни решения.

– Скоро започва сезонът на Ръгби 7, каква е програмата ?

-Предстоят два много големи турнира. Първият е на 08.06 -09.06.2018 в Хърватска и на 30.06- 01.07.2018 в Латвия. Предвиден е 4-дневен подготвителен лагер в София преди първия турнир. Седмица по-рано предстои държавно първенство по Ръгби 7 в Бургас което ще послужи като подготвителен турнир.. Между двата турнира има предвиден приятелски турнир в Сърбия с отбори от Сърбия, Молдова, Украйна и Румъния.

Всички играчи от нашия отбор са аматьори и ще ни е много трудно да се изправим срещу големите отбори, но всеки един от нас ще даде най доброто от себе си. Всеки един от нас в този момент се лишава от свободното си време за физическа подготовка по изготвена програма и се опитваме да се подготвим по подобаващ начин за тези два турнира и целта ще ни е, ако можем, да се задържим в тази дивизия!

Източник: https://www.facebook.com/BulgarianRugby/

 

 

Коментари: