editor 15/05/2018
Ръгбистките от бургаския клуб РК „Ботев“ грабнаха бронз на престижно състезание в Столицата. Женският отбор се добра до третото място, като до полуфинала не бе допуснал да му отбележат точки, но решаващия мач срещу Академик София на полуфинала (изграден от френски момичета) беше ощетен много сериозно от съдията, което изнерви нашите момичета, довеждайки до загуба. Въпреки че в мача за третото място бургазлийките нямаха особена конкуренция, огорчението остана след като целта беше отново финал, както миналата година.

Мъжкият отбор пък завърши на 6-то място, но тепърва градим стабилен отбор във формата на ръгби 7. Младите ни надежди загубиха всичките си срещи, но оставиха много добро впечатление и спечелиха симпатиите на останалите отбори. Шампиони при жените станаха НСА следвани от Академик София и бронза за нашите момичета от Ботев. При мъжете шампион станаха Варварите следвани от румънците от Галац и с бронза се окичиха НСА.

Сега пред клуба предстои подготовка за домакинския турнир в Бургас отново формат ръгби 7 и официален в календара на ръгби федерацията, който ще се проведе на 02.06.18 в кв. Ветрен на ст. Черноморец.

Източник: m.flagman.bg

Коментари: