editor 07/06/2018
Президентът Румен Радев беше надпартиен, но стоейки заедно със своя шеф Корнелия Нинова вече не е надпартиен. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в индустриалната зона на Божурище, съобщава БТА.

Според министър-председателя всички изказвания на Радев са срещу правителството. Той попита защо държавният глава не критикува сегашната опозиция в лицето на БСП и не припомня как партията е управлява по време на нейните мандати.

„Всеки ден слушаме упреци към правителството, но нито дума за опозицията. Нито дума за това, което през годините те са сторили. Това не е равноотдалечен поглед над нещата“, добави премиерът.

Думите му идват в отговор на изказване на Радев вчера, в което той заяви, че общественото внимание в момента е изтласкано извън пределите на България и е насочено към международната политика, свързана със Западните Балкани, европредседателството и Русия и така темата за борбата с корупцията остава на заден план.

Борисов допълни, че не разбира защо е оприличен като „слуга на Путин“, въпреки че Румен Радев е бил пръв на посещение в Русия, като след това е нямало подобни определения за него.

Източник: dnevnik.bg

Коментари: