editor 08/06/2018
След година прекъсване премиерът Бойко Борисов на парламентарен контрол. В Народното събрание той  отговаря на депутатски въпроси за срещата си с Владимир Путин и резултатите от нея.

Опозицията го атакува не сама по линията на това, че не им е казал нищо за посещението си в Русия и срещата с Путин, но и за резултатите от българското европредседателство, договореностите, постигнати по време на него, както и за бюджета за следващия финансов период на ЕС.

„Г-н Борисов, не сте идвали в парламента от 11 месеца. Смея да твърдя, че такова чудо няма по света. Почти година премиерът не е стъпвал в парламента, за да отчете работата на правителството”, отбеляза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Г-жо Нинова, ние водим дебата не тук, а в Европа и отстояваме националните интереси на България на европейските форуми”, отговори й председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпрос на Антон Кутев от БСП какво си е говорил с Путин за газа, Борисов отговори:

„Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Радев, не беше трасирано нищо”, заяви премиерът.

„Щеше ми се да започна и с отговор на въпроса на Корнелия Нинова как бихме могли като държава да постигнем по-добри резултати. Със сигурност може повече затова преди време предложихме министърът по европейските въпроси, на европредседателството да бъде от вашата партия. Вие казахте, че сме искали да ви купим. Сега вие ни предлагате същото – да работим заедно. Добре, приемаме го“, каза още Борисов.

Източник: nova.bg

Коментари: