editor 10/06/2018
С възобновяването на проекта за АЕЦ „Белене“ ГЕРБ рискува да загуби немалка част от привържениците си, които са против този проект, но са гласували за Бойко Борисов на последните избори. Това коментира пред БНР социологът от „Алфа рисърч“ Геновева Петрова.
Геновева Петрова

По думите й при дебатите и при гласуването на решението за „Белене“ ГЕРБ е откроила достатъчно различия от БСП, но е позволила дебатът да се преформулира от „за“ и „против“ проекта към това как да се осъществява.

Искрите на противопоставяне между ГЕРБ и коалиционния партньор „Обединени патриоти“ според социолога не са идеологически или спор за политики, а са породени от бизнес интереси. „Те са облечени с подобни аргументи, но в същността – и в туризма, и в хазарта, това в много по-голяма степен е противопоставяне на бизнес интереси“, каза Петрова.

В отговор на въпрос тя посочи, че в момента няма причина да се очакват промени в кабинета, нито, че такъв момент наближава. „Ако това съревнование на бизнес интереси продължи и някои от тях надделеят над останалите, ще можем да разсъждаваме по този въпрос“ добави социологът.

Източник: dnevnik.bg

Коментари: