editor 10/06/2018
Освен лечебни, билките са и вкусни, особено като съставка на летни разхлаждащи коктейли. Ето някои от билките, които ще ви станат любими през лятото.

Мента

Класическият коктейл мохито с мента е любим на мнозина. Ментата има освежаващ, ободряващ и разхлаждащ ефект, което я прави идеалната здравословна билка за лятото.

Лайка

Студен чай от лайка с лимон и мед е прекрасна напитка за лятото. Освен, че е повече от здравословно, това питие ще ви разхлади и зареди с енергия.

Босилек

Босилекът също е чудесна билка за летните жеги и подправка за освежаващи коктейли. Босилекът ви освобождава от токсините, стреса, а също така се вярва, че увеличава сексуалната мощ.

Бъз

Един от най-мощните природни имуностимулатори е сиропът от черен бъз. А сокът от бял бъз пък е любима тонизираща напитка през лятото.

Арония

Сокът от плодове на арония е вкусна, разхлаждаща и здравословна напитка за лятото. Аронията подобрява кръвообръщението, действа тонизиращо, детоксикиращо и антисептично, има благоприятно действие върху щитовидната жлеза, понижава нивата на холестерол в кръвта, има диуретичен ефект, а поради високото си съдържание на витамини аронията е идеална билка за повишаване на имунитета.

Източник: zdrave.rozali.com

Коментари: