editor 12/06/2018
Историческа първа среща между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер. След разговорите Доналд Тръмп и Ким Чен-Ун подписаха общ документ.

Все още не е ясно какво точно е неговото съдържание. Източници от Белия дом обаче казват, че това е декларация, че разговорите ще продължат, ще продължи диалогът между двете страни в процеса на намаляване на ядрените оръжия.

В началото на срещата си Доналд Тръмп и Ким Чен-ун направиха продължително ръкостискане и позираха за снимка. Двамата лидери си размениха няколко думи и се оттеглиха за разговори на четири очи, който продължи около 50 минути.

„Мисля, че ще бъде неимоверно успешно и за мен е чест. Ние ще имаме страхотни отношения – нямам никакви съмнения”, заяви Тръмп.

Лидерът на Северна Корея също даде знак, че е готов за преговори и компромис.

„Не беше лесно да стигнем дотук. За нас миналото ни възпираше, както и остарели навици и предразсъдъци, които закриваха очите и ушите ни, но ние успяхме да преодолеем всичко, за да стигнем до тук днес”, заяви Ким Чен-Ун.

За президента-шоумен Доналд Тръмп това е най-смелия и най-рисков ход досега, а прожекторът свети по-силно от всякога.

След 41-а минути насаме с Ким чен Ун, двамата изглеждаха доволни.

„Върви много, много добре. Имаме отлични взаимоотношения”, заяви Тръмп.

„Последва среща във формат 4 на 4 – с най-близките съветници на двамата лидери, а след това работен обяд в по-широк кръг.

Източник: nova.bg

Коментари: