editor 11/07/2018
Лидерът на Съюза на комунистите в България, член на Движение „Че Гевара“-България Павел Иванов обвини лидера на БСП Корнелия Нинова, че с действията си работи за интересите на ГЕРБ. Иванов публикува отворено писмо до червения лидер в което твърди, че Нинова провежда политика, с която се отдалечава от преодоляването на капитализма и изграждането на социализма.

Нинова е обвинена още, че работи против единството на левицата, разбива структурите на БСП и е докарала партията до колапс. Всичките и действия били посветени единствено на амбицията да стане министър-председател. Павел Иванов припомня на лидерката и позорното и минало като син приватизатор по времето на Иван Костов. Така допринесла за разрушаването на българска народна собственост.

Писмото е публикувано в интернет изданието „Поглед инфо”, което води явна  кампания срещу Корнелия Нинова и заместника й Кирил Добрев. Почти ежедневно то атакува Нинова. Последно в кампанията срещу нея бе включен историкът Драгомир Драганов, известен, че смени няколко партии, а последните му публични изяви бяха да кара пиян из София и да напада ранобудните студенти. Според социалисти, най-вероятно атаките са свързани с бившия лидер на БСП Сергей Станишев, който имал мераци да оглави столетницата. В  „Поглед инфо“ за него лоши думи няма, а само хвалебствия и пиарски акции. Притеснителен е и фактът, че един от настоящите депутати на Нинова – Александър Симов, известен като парламентарното слънце на БСП, е активен дописник и информатор в  медията, атакуваща лидера на БСП.

Ето и пълния текст на писмото на комунистите от „Че Гевара”:

Госпожо Нинова,

Вашата политика е вредна за българската левица. Поведението Ви е далеч от всякаква идея за „преодоляване на капитализма“ и за изграждане на социализъм в България.

След като получихте подкрепата на различни бизнесмени, членове на БСП, и се окупирахте като председател на БСП, Вие започнахте война срещу идеята за обединена Левица.
Победата в президентските избори, плод на усилената работа на представителите на българската социалистическа мисъл – на членовете и симпатизантите на различни партии от лявото политическо семейство, беше торпилирана и обезсмислена от последващите Ви действия.

Вие обявихте левите партии за екстремистки организации, за организации, които се стремят да „отнемат“ субсидията на БСП, а съюзниците си – за ненужни и неподходящи при Вашия поход към министър-председателското кресло.
Вие обявихте български социалисти за Ваши врагове и започнахте да унищожавате цели организации на БСП в България – така доведохте най-голямата лява партия до колапс, до клинична смърт, до пълно обезличаване и безсилие.
Вие преднамерено (може би така са Ви заповядали) разрушихте всички опити за постигане на единодействие в Левицата на България!

Разрушавайки идеята за единодействие на левите сили в България, Вие дадохте най-големия подарък на ГЕРБ и на Бойко Борисов – дадохте им властта.

Този капитулантски жест не остана незабелязан от властимащите и те Ви се отблагодариха – предоставиха Ви огромни държавни събсидии и охолство в борбата Ви срещу социалистическата идея.

Така се оказа, че Вие сте най-подходящият сподвижник на ГЕРБ.

Така се оказа, че Вие работите за ГЕРБ.

Но за Вас това се оказа недостатъчно. В БСП се разрази жестоа братоубийствена война, която посегна върху всякакви идеологически устои, посегна срещу носителите на левите идеи в БСП, срещу историческата памет за стотиците хиляди жертви на капитализма и фашизма в България.

Вие, госпожо Нинова, може би, сте човек без всякакъв морал!

Да забравим за момент миналото Ви на приближен човек на правителството на Иван Костов и за приватизационните Ви приключения, които допринесоха за разрушаването на българска народна собственост. Да погледнем днешните Ви политически послания…

Защо подкрепихте идеята на ГЕРБ за милитаризация на страната ни?

Защо подкрепихте ГЕРБ в политиката им за безусловна подкрепа на НАТО?

Защо подкрепихте ГЕРБ за въвеждането на еврото?

Защо подкрепихте ГЕРБ в политиката им за плосък данък?

Защо подкрепяте политиката за налагане на капиталистическа обществено-икономическа система, а не работите за социализъм?

Вие, госпожо Нинова, сте удобен политик за Бойко Борисов и ГЕРБ! Вие сте политик, който гарантира на Борисов дълга и спокойна политическа власт!

Ето защо – аз Ви обвинявам, госпожо Нинова – ВИЕ РАБОТИТЕ ЗА ГЕРБ!

Обвинявам Ви, че предадохте българските социалисти!

Обвинявам Ви, че предадохте идеите на Благоев и Димитров!

Обвинявам Ви, че разрушавате идеята за единен ляв фронт срещу капитализма и срещу ГЕРБ!

Българските работници, българските граждани никога няма Ви последват в този безумен капиталистически десен поход, който Вие сте започнали!

Опитите Ви да унищожите лявата българска социалистическа и комунистическа мисъл няма да успеят!
Време е да си тръгнете!

Време е за обединение в Левицата, което да прогони от България всякакви приватизатори, капиталисти, експлоататори и потисници!

Време е за социализъм!

11.07.2018 г.
* Отворено писмо от Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България, член на Движение „Че Гевара“-България

Източник: faktor.bg

Коментари: