editor 11/07/2018
От поредния музикален фестивал се завърна Хора на варненските учители „Арс музика“. От 1 до 4 юли в столицата на регион Евритания в Гърция-град Карпениси се проведе 16 международен хоров конкурс „Антонио Вивалди“.

Красивият планински град Карпениси е известен като гръцката Швейцария. Във фестивала и конкурса взеха участие два български хора от Варна и Враца, два румънски- от Брашов и Браила, няколко гръцки, израелски и кипърски хорове. Представянето на „Арс музика“ бе очаквано от публика и професионалисти, и с него завърши фестивала.

Според маестро Тодор Кабакчиев-член на журито: „още с първите тонове хорът на варненските учители е показал своята класа“.

Изключително ефектната и разнообразна програма подбрана от диригента Веселина Маринова включваше обработени народни песни, църковни песнопения, спиричуели,“Алилуя“ на Коен и „Завладяването на рая“ -Вангелис предизвикаха бурните аплодисменти на публиката.

Артистичността на хормайстора Боян Бъчваров и прекрасните сола на Светослав Методиев-„Дидона и Еней“ и „О,соле мио“ вдигнаха публиката на крака и затвърдиха изключителната класа на „Арс музика“.

Диплом и плакет за отлично представяне на хора, както и плакет за професионализъм на диригента Веселина Маринова са новите попълнения в колекцията от награди на хора на варненските учители.

Нели Пъндъклийска- зам.председател на „Арс музика“

Коментари: