editor 19/01/2019
БСП ще казва, ГЕРБ ще показва“. Така според депутатът от управляващата партия Георги Марков ще протече 2019 г. в която предстоят избори за Европарламент и за местни органи на властта.

В предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Марков обясни, че ГЕРБ ще показва какво е свършила. От думите на Марков се разбра, че той смята, че партия ГЕРБ е построила метрото и зала Арена в София и ще „показва“ това в предизборната си кампания.

„Г-жа Нинова ходи в построената от ГЕРБ спортна зала да гледа Гришо, което и прави чест. Има градинки, паметници на културата, има метро от Люлин до Младост, на което се возят и социалистите. Возят се до летището с метрото, което направи ГЕРБ, за лев и шейсе“, каза Марков. В списъка с „постиженията“ на ГЕРБ дой добави изграждането на инфраструктурата – магистрали, втори мост на Дунав, спортни зали в големите градове на страната, градинки и спортни съоръжения.

Марков прогнозира трудни европейски избори както за ПЕС, така и за ЕНП. Марков не одобрява „размиването на граници“ между ЕНП и ПЕС чрез коалиционни управления, както в Германия и в други държави, тъй като това би отслабило шансовете за победа на ЕНП. Въпреки това той се надява, че през май ЕНП ще победи и предрече „тежко поражение за партията на европейските социалисти“.

Според Марков с влизането на крайнодесни партии и популистки партии в европарламента няма да „стане беля“, защото на Европа и трябвали християнски партии. Според него на европейските избори „най-мощно ще се радва“ „Алтернатива за Германия“, както и италианската „Северна лига“.

Източник: dnevnik.bg

Коментари: