editor 19/01/2019
Хора, които са пропагандирали Истанбулската конвенция, не бива да бъдат в листата на партията. Тази категорична позиция на социалистите изрази зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

„Миналата седмица ние приехме нашата визия за Европа. Предстои тя да бъде утвърдена. В тази връзка най-нормалното нещо е, когато изпращаш човек в Европейския парламент, той да е съгласен с нашата визия. Защото хората, които изпращат там, трябва да защитават позицията на партията и този документ, за който са гласували хората”, каза народният представител.

Конкретно за Сергей Станишев в тази връзка той заяви: „Ако Сергей Станишев си промени мнението по тази тема, никой не може да го спре”.

„Ще спечелим европейските избори”, заяви Проданов.

„Ще имаме повече гласове. Колкото до мандатите е малко по-сложно”, допълни той и бе категоричен, че няма вероятност левицата да не спечели изборите.

Според него и резултатите от изборите не бива да бъдат обвързвани с бъдещето на председателя на партията и в случая за Корнелия Нинова.

„Няма възможност да не спечелим изборите, но тезата, че само председателят носи отговорност за резултатите от изборите, според мен не е правилна. Партията е жив организъм и много други хора носят отговорност”, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП.

Източник: faktor.bg

Коментари: