editor 22/01/2019
От днес започват номинациите за евродепутати. Не сме обсъждали водачеството, целта ни е всеки, който може да помогне и е доказал, че работи, да стане част от листата. Това каза в сутрешния блок на bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Предимство трябва да имат и хората, които вече имат опит в европарламента. Мария Габриел се справя перфектно със своите задължения, но не казвам, че тя ще бъде водач на листата“, Цветанов.

Пълна мобилизация, това означават думите на Бойко Борисов от вчера относно червената и синята лампа, коментира изказването на премиера шефът на ГЕРБ в парламента: „Ние сме доволни от работата на колегите, но винаги трябва да се предпазваме от скандали. През годините сме доказали, че можем да носим отговорност и винаги сме реагирали бързо, там където е имало сигнали на нередности. ГЕРБ не покровителства никой от хората си“.

„Винаги сме реагирали адекватно на сигналите за нередности. Членството в ГЕРБ и участието в управлението на ГЕРБ е отговорност, а не даденост. Щом разберем за нередности при наши хора, веднага сме се разделяли с тях. С премиера явно винаги сме взимали правилните управленски решение, защото ГЕРБ получава доверието на хората. В момента ГЕРБ има 97 000 членове и винаги може да се получи някой от тези хора да злоупотреби, но сме показали, че реагираме адекватно“, категоричен беше Цветанов.

„От 2009 година сме направили много. Аз тогава отговарях за сектор „Сигурност“ и веднага мога да кажа – нека си спомним колко отвличания имаше тогава, нека си спомним колко наркотици бяха задържани от 2009 г. насам, нека си спомним имаше ли магистрали, нека си спомним как изглеждаше „Витошка“, в образователната система са върнати над 30 000 деца, безработицата намалява. Полагаме усилия, за да решим проблемите, но това е комплексен подход. Грешки и към настоящия момент има, но най-важното е да не се криеш зад тях, а да можеш да си ги признаеш“, каза още той.

„Започваме европейските избори с идеята да постигнем същите резултати като от последните евроизбори и да имаме шест евродепутати. Аз съм убеден, че имаме силата и потенциала да спечелим седем евродепутатски места. Една евентуална загуба на евроизборите ще е загуба за държавата, защото виждате как се развива България. Не смятам да имаме по-малко от шест евродепутати. Ние сме единствената проевропейска партия и защитаваме европейските ценности. Ние ще представим нашата платформа за евроизборите, когато представим евролистата.

„Ние заложихме на F-16, защото това е най-доброто. 10 държави-членки на ЕС са закупили такива самолети, а само 2 „Грипен“.

Президентът лобира за тези изтребители и се опита да осъществи една сделка на тъмно. Много е важно, че всички наши съседки, които са членки на НАТО, също използват F-16. Така ние се включимваме в един интегритет. Единственото, което е ясно, че цената на F-16 ще намалява в хода на преговорите със САЩ и при сключването на евентуална сделка, няма да има скрити разходи. При всяка една друга сделка щеше да има такива разходи. Ние показахме, че всичко е прозрачно. Всички дебати се водиха на светло. Това беше най-прозрачният конкурс. В момента сме дали мандат на правителство да преговаря и към момента няма сделка. Не разбирам президентът Румен Радев, който говори за лобизъм. Как може да лобираш при преговори с правителството на САЩ? С неговите думи той обвинява и останалите десет държави на ЕС, които купиха F-16. Там скандали нямаше, а всички видяхме какво се случи в двете държави от ЕС, които закупиха „Грипен“. Президентът и служебното правителство се опитаха реализират една непрозрачна сделка“, завърши Цветанов.

Източник: novinite.bg

Коментари: