editor 23/01/2019
Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“ Нито знам, нито се интересувам от тази партия и от тези хора. Обаче те за „Добро утро“, „Добър ден“ и „Лека нощ“ трябва да кажат „Бойко Борисов“. Всички свои неудачи оправдават с „Бойко Борисов“. Това заяви пред журналисти премиерът по повод обвиненията към него, че стои зад разследването срещу депутатката Елена Йончева.

Социалистката е обвинена, че е прала пари, източени от фалираната КТБ. Тя обаче омаловажава сериозното разследване срещу себе си с политическа репресия от страна на управляващите.

„Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било друг. Така че какво има да го отнасят към мен. Има си специализирани органи – какво общо имаме ние с тази работа“, попита реторично министър-председателят.

Той припомни аналогични случаи в миналото, когато бяха повдигани обвинения на Делян Добрев и Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър и настоящ председател на парламентарната група на ГЕРБ се оказа обявиняем по времето на Кабинета „Орешарски“.

„Ние какво казахме? Нека да проверяват и да си свършат работата! Ако има виновни – да бъдат наказани. Нямам абсолютно нищо общо с тези неща“, увери Борисов.

Премиерът коментира и отношенията в коалицията с оглед на трусовете в „Обединените патриоти“.

„Коалицията си работи прекрасно. Всяка партия си има нейните лидери, те си имат своя политика и си я развиват. Напрежението при нашите партньори не се е отразява на инвестиционния климат в страната. Това е най-важната политика – повишаване на доходите, нови работни места и високотехнологични производства“, подчерта Борисов.

Неговите очаквания са, че евроизборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направила много, за да ги спечели.

„Това са моите социологически проучвания с това, което правим. А иначе членовете на ИБ на БСП може да си направят телевизия, после може да ме питате и какво говорят по телевизията. Направили са си социологически агенции още преди 20 години с цел да манипулират общественото мнение. Когато бях кандидат за кмет, тези агенции дадоха, че вече са ме изпреварили с близо 20%. А ги претрепах със 70% разлика. Те затова са направени“, обясни премиерът. 

Източник: tribune.bg

Коментари: