editor 23/01/2019
Волейболистките на България попаднаха в група „А“ на Европейското първенство по волейбол през 2019 година, това отреди тегленият днес жребий в Истанбул. Съперници на националките ни са Турция, Сърбия, Франция, Финландия и Гърция. Двубоите ще се играят в турската столица Анкара.

В предварителна група „В“ попаднаха отборите на домакина Полша, Италия, Белгия, Украйна, Португалия и Словения. Срещите ще бъдат в полския град Лодз.

Жребият събра в предварителна група „С“ съставите на домакина Унгария, Холандия, Хърватия, Азербайджан, Румъния и Естония. Мачовете ще се проведат в Будапеща.

В предварителна група „D“ един срещу друг ще се изправят отборите на домакина Словакия, Русия, Германия, Беларус, Испания и Швейцария. Срещите ще се играят в Братислава.

За втората фаза на шампионата се класират първите четири тима от всяка група, като следват директни елиминации. Съперници в тази фаза ще бъдат класиралите се тимове от група „А“ срещу тези от група „С“, и съответно отборите заели първите четири места от група „В“ срещу група D.

Европейското първенство ще се проведе от 23 август до 9 септември в четири държави – Турция, Полша, Унгария и Словакия. Четвъртфиналните двубои ще се играят в Турция и Полша. Финалната четворка е в Анкара.

Източник: tribune.bg

Коментари: