editor 12/02/2019
Интернет страницата на Социалистическия интернационал, чиито Вицепрезидент е Корнелия Нинова е пълна с позиции против режима на Мадуро. Това обяви във фейсбук депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя приложи факсимиле от страницата с въпросните позиции. Също така ги преведе и на български.
Десислава Атанасова

„Съветът на Социалистическия интернационал (СИ) одобри комюнике във вторник, в което признава заместник Хуан Гуайдо и венецуелското народно събрание като единствена легитимна власт да ръководи процеса на демократичен преход във Венецуела.“

Организацията също така изрази своята „огромна загриженост за репресии“, извършена от „незаконния режим на Николас Мадуро“ и „изисква пълно възстановяване на конституционния ред“.

Премиера на Испания Педро Санчес Николас казва „Който реагира с куршуми и със затвори на желанието за свобода не е социалист, той е тиранин“, и предупреди Мадуро в края на заседанието на Международния съвет на социалистите.“

Та, социалист ли е Корнелия Нинова или не „знае“ за решенията на Социалистическия интернационал, чиито Вицепрезидент е?, пита се Атанасова.

Източник: 24chasa.bg

Коментари: