editor 13/02/2019
България има своето златно име в „Залата на славата” по хокей на лед. Константин Михайлов, ще бъде първият българин записал името си със златни букви в този спорт.

Освен това, той е единственият хокеист в света, който има зад гърба си 28 световни първенства. Започва да играе хокей, когато е едва на 13 години, като преди това е вратар по футбол в „Локомотив София”, където печели приза за най-добър вратар на едно градско и републиканско първенство. Баща му също е бил хокеист, както и неговият брат. Играел в България за „Левски-Спартак”, „Металург” (Перник) , „Академика „ (София) , „Славия” „ЦСКА“. Носил е екипи на отбори от Сърбия, Турция, Франция.

Церемонията ще се проведе на 26 май в Братислава, където ще му бъдат връчени две фланелки, една от които той ще даде на търг по избрана за него кауза. По-големия приз, който ще му бъде връчен е сако с емблемата на „Залата на славата”.  Една фланелка ще бъде подарена и на националния „Музей на славата” на стадион „Васил Левски”. По случай приемането на Михайлов в ,,Залата на славата” се предвижда  и церемония на българска земя.  Феновете  на хокея на ще могат да присъстват  на събитието  в „Зимния дворец на спорта ” в София .

Вижте какво каза пред нашата камера Константин Михайлов :

Източник: kanal3.bg

Коментари: