editor 13/02/2019
Българин получавал милиони евро от Венецуела. Това сочи разследване на ДАНС и американските служби. Заради тази нова афера американският посланик у нас Ерик Рубин отиде на среща с премиера Бойко Борисов.

Българин с инициали Ц. Ц. е получил стотици милиони евро от Венецуела, предаде „24 часа“. Проверка на ДАНС в българските банки е установила доверителна сметка в малка банка с български собственици. По нея продължава да има движение.

„Нашето правителство и страните от ЕС работим в тясно сътрудничество, за да гарантираме, че богатството на народа на Венецуела няма да бъде откраднато и той разполага с необходимата подкрепа, за да му бъде осигурено мирно и демократично бъдеще”, заяви Рубин пред журналисти.

„От партньорите от САЩ е получена информация за парични преводи, извършени от Венецуела, за които са били използвани български банкови сметки. Установена е банката, установено е и лицето титуляр на сметките, както и самите сметки“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от „24 часа“.

„Работи се изключително интензивно от органите на ДАНС. В банката се извършва пълен мониторинг. Когато имаме пълна картина на преводите ще бъдат предприети необходимите мерки“, добави той.

Източник: nova.bg

Коментари: