editor 13/02/2019
Банката, в която са постъпили суми от държавната петролна компания на Венецуела Petróleos de Venezuela (PDVSA,) е Инвестбанк. Това съобщава „Капитал“, като се позовава на свои неназовани източници. Банката е контролирана от Петя Славова.

Изданието посочва, че преводите по сметка на български адвокат не са плод на решение от последните седмици, когато във Венецуела политическата ситуация се изостри.

Постъпилата сума по сметката според различни източници варира, като е възможно и да надхвърля 100 млн. евро. Не е известно дали банката е сезирала за превода финансовото разузнаване.

Пари, преведени от Държавната петролна компания на Венецуела, са постъпили по сметки в банка в България, след което част от тях са били трансферирани в други страни, съобщи днес главният прокурор Сотир Цацаров. Според директора на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Димитър Георгиев става въпрос за милиони евро.

Двамата дадоха изявление след среща при премиера Бойко Борисов с посланика на САЩ Ерик Рубин. Схемата е била разкрита след получена информация от САЩ.

Източник: dnevnik.bg

Коментари: