editor 13/02/2019
Световният шампион във Формула 1 „Мерцедес“ представи днес болида, с който ще се състезава през 2019 г. С Люис Хамилтън и Валтери Ботас в състава „сребърните стрели“ ще преследват шеста поредна титла при пилотите и шеста поредна при конструкторите.

Веднага след като беше показан, новият модел W10 беше тестван на пистата „Силвърстоун“ от Ботас. Финландецът, който ще започне трети пореден сезон в „Мерцедес“, обяви, че целите му тази година ще са по-високи.

„Имаше някои критики през 2018 г., но всъщност тя беше позитивна за мен, защото ми даде допълнителен тласък“, каза още 29-годишният пилот, който завърши съответно трети и пети в първите си два сезона с „Мерцедес“.

Хамилтън също се качи в новия болид. „Миналата година беше чудесна, но усещам, че 2019 г. може да бъде още по-добра. Искам да постигна повече неща. Усещам, че съм готов да атакувам“, каза 34-годишният британец, който ще се бори за трета поредна и общо шеста световна титла.

Хамилтън допълни, че това е седмата му година в „Мерцедес“, а енергията и устремеността в отбора са вдъхновяващи.

Той посочи, че никога не се уморява от вълнението да влезе в новия автомобил.

Шефът на отбора Тото Волф предупреди, че новият сезон се очертава още по-труден за „Мерцедес“.

„Започваме от нулата. Трябва отново да се докажем. Не можем да смятаме, че първото място ни принадлежи. Дори напротив, с промяната на регламента за новия сезон всеки отбор може да се бори за титлата и всеки е потенциална заплаха за нас“, каза Волф.

Източник: dnevnik.bg

Коментари: