editor 04/03/2019
Сериозни поводи за гордост имахме на националния празник 3 март, когато българското знаме се развя от най-високото място на почетната стълбичка в последния ден на европейското клубно първенство по таекуондо.

Стефан Стаменов накара всички в залата да слушат „Мила Родино“, след като спечели златен медал при кадети до 45 кг. По пътя към триумфа той успя да преодолее категорично двама представители на Гърция и един на Украйна, а на полуфинала и финала имаше тежки съперници от Испания.

Борис Димов, при кадети до 49 кг., изигра четири срещи и успя да спечели бронзов медал.

Равносметката от завършилото европейско клубно първенство е седем медала за България. Владимир Далаклиев, Стефан Стаменов и Ерика Карабелова завоюваха златни отличия, Николет Костова взе сребро, а Борис Димов, Митко и Александър Джорджеви са с бронз.

От 21 до 24 март София е домакин на второто мултиевропейското първенство, което ще се проведе в столичната „АСИКС Арена“. Към този момент има записани над 1500 състезатели, сред които са много от лидерите в световната ранглиста. Това означава, че турнирът ще е един от най-големите на Стария континент.

Източник: btvnovinite.bg

Коментари: