editor 12/03/2019
Едно интервю с Тибо Патюрл, французинът, който наскоро се присъедини към екипа на националния отбор по Ръгби XV като видеоанализатор. Освен това, той е и спонсор на българското Ръгби със своята компания Mirage Visualisation
Тибо Патюрл

– Здравей, Тибо, как стана част от колектива на националния отбор по Ръгби?

 -Треньорът на националния отбор Ромен Балмис ме покани да гледам турнир по Ръгби 7 в Загреб. Обясни ми неговата визия за развитието на отбора, говорихме как и с какво мога да помогна на него и на момчетата. Намерихме позиция, която ми харесва и в която мога да използвам знанията си относно Ръгби и компютрите.

– Каква е твоята роля в отбора?

-Така, събирам видеа както от нашите мачове, така и от мачовете на опонентите ни. Със софтуер изрязвам мача на части и ги подреждам по категории (схватка, тъч, есета, наказателни и т.н… ). Това помага на треньора да опознае по – добре отборите. Помага му да се фокусира върху специални тренировки, в зависимост от силните и слабите места на опонентите ни. А по време на мачовете помагам на Damien Saint James да прави статистика на живо.

– Кажи ни повече за себе си? Какъв е твоят опит в Ръгби?

-Започнах да играя Ръгби, когато бях на 7, в отбора на родния ми град C.A.“Sarlat“ CASPN. Останах с тях, докато навърших 18 години. След това отидох да уча архитектура в Тулуза и там играх за университетския отбор. В същото време тренирах и ръгби ХІІІ с Toulouse Olympique за една година. Когато дойдох в България по програмата „Еразъм“, първо тренирах с „Murphy’s Misfits“ – Murphy’s Misfits Rugby Club Sofia. Но исках да играя в Българския шампионат и така се присъединих към Barbarians РК Варварите София RFC Sofia Barbarians, с които тренирам и сега.

– А твоята компания?

-Създадох „Mirage Visualisation“ Mirage visualisation преди две години. Занимаваме се със създаването на компютърно генерирани изображения за архитекти и агенти на недвижими имоти. Имаме талантливи артисти, добро настроение и добри клиенти. Тази комбинация ни позволи да почнем да се разрастваме от самото начало. Много сме горди, че сме спонсор на националния отбор по Ръгби и че по този начин помагаме да се развива Ръгби в България.

– Какви са плановете ти за бъдещето?

– На първо място, удължихме спонсорството с още една година. Сега търсим повече спонсори, за да се осигури едноседмичен тренировъчен лагер в Marcousis, Франция.
Но най – важното за мен е, че това лято ми предстои да се оженя.

– Как виждаш следващите два мача? (Словакия – 20 април и Андора 11 май)

– Надявам се на две победи, разбира се. Това ще ни осигури да останем на това ниво за предстоящото Европейско първенство по Ръгби следващата година.

– Мерси, Тибо! Успех на нашия отбор и поздравления за сватбата.

Източник: https://www.facebook.com/BulgarianRugby/

Коментари: