editor 20/03/2019
С ГЕРБ нямаме различие по отношение на развитието на Европа. Смятам, че срещата ни днес бе една добра база за водене на преговори, които ще продължат и занапред. Важното е, че базовите неща бяха договорени. Това коментира в предаването „Плюс-минус“ в ефира на Нова телевизия председателят на СДС Румен Христов след взетото решение между ръководствата на ГЕРБ и СДС да се явят заедно на Европейските избори.

,,За нас е много важно депутатът от СДС, който ще бъде излъчен през листата на ГЕРБ, да бъде част от Европейската народна партия“, заяви Христов и допълни, че все още не са избрани имената, но увери, че при всички положения това ще бъдат знакови лица за СДС и старата десница. „С ГЕРБ си поставихме за цел да спечелим осем места в Европейския парламент”, разкри Христов.

,,Да, вярно е, че критикуваме ГЕРБ, но нашата критика винаги е била конструктивна. Плюс това нашите приятели от ДСБ избраха „зелените“, а не „сините“ и по този начин едностранно прекратиха преговорите с нас. Както и да е, това е тяхно решение, желая им успех, нека да са живи и здрави“, коментира Христов избора на ГЕРБ.

На въпрос относно следващо партньорство с ГЕРБ Румен Христов посочи, че за момента фокусът трябва да бъде само върху европейските избори, но все пак не изключи възможността да се коалира с управляващата партия и за местния вот наесен.

,,За коалиция на местните избори ще говорим с ГЕРБ на 27-ми май, но аз не виждам нищо нелогично в това две партии от ЕНП да си партнират и в бъдеще“, поясни той.

По думите на Христов дали ще има предсрочни избори зависи изцяло от волята на българските граждани, като отчете, че проблемите в малката коалиция в доста случаи се отразяват и на голямата.

Източник: faktor.bg

Коментари: