editor 22/03/2019
„Когато се прибера в България, ще събера колегите, замесени в скандалите. В ГЕРБ ще си понесем последствията“.

 

Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов, предаде „Фокус“. „Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на БСП. И ГЕРБ благодарение на българския народ им нанесе толкова удари, колкото няма в цялата история. Как ще оневиним БСП за лагерите, за националните катастрофи, за съсипването на икономика, за фалитите на банките“, попита премиерът.

„Имах с всичките разговори по телефона. Обясняват ми, че всичко е легално. Върнете и закона, който приеха борците срещу корупцията – да го видим, да го почетем малко – той звучи като виц“, коментира Бойко Борисов.

„Трябва да има дебат – хубаво ли е да има високи сгради. Искат колиби – колиби. Глас народен, глас божи. Колкото и да съм за мир, толкова неща се правят добри и само с общи усилия можем да се измъкнем. Снощи говорих и с Могерини, и с Ципрас. Говорихме си с Кипър, че ако имаме готов интерконектор, на юг-север се създава още една възможност за газопренос. Имаме рядък шанс да го направим“, допълни той.

В Брюксел министър-председателят заяви още, че винаги е търсил институционална диалогичност с президента. „Аз лично съм докладвал на президента и за терористичните актове, и за това, което правим в икономиката. Лично аз – два пъти, не го шумим, защото е война. Но в същото време, защото е институционално, за което му благодаря, след това пратих специалните служби с детайлите да го запозная“, каза премиерът.

Източник: faktor.bg

Коментари: