editor 26/05/2018
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун са се срещнали отново, за да обсъдят евентуална бъдеща среща с американския президент Доналд Тръмп, съобщава euronews.com.

Тръмп трябваше да се види на четири очи с Ким Чен Ун на 12 юни в Сингапур. В четвъртък обаче стана известно, че американският държавен глава отменя срещата. Причината „неприкритият гняв и откровена враждебност“ в последните изявления на Ким Чен Ун.

Лидерите на двете Кореи са се видели близо до границата между двете държави – в демитализираната зона, като основната тема е била е организирането на нова среща.

„Разговорите ни са много продуктивни в посока да има нова среща, което ако се случи ще е в Сингапур на същата дата 12 юни, а ако е необходимо ще бъде измислена нова“, става известно от пост на Тръмп в „Туитър“.

В отговор говорителят на южнокорейският президент заяви: „Ние сме предпазливо оптимистични, че има надежда за диалог между Северна Корея и САЩ. Продължаваме да следим развитието на темата много внимателно“.

Срещата би била историческа – за пръв път действащ американски президент ще разговаря на четири очи със севернокорейски лидер. Поканата за нея дойде от Ким, а Тръмп изненадващо приеслед месеци остри нападки и заплахи срещу Пхенян.

Източник: dnevnik.bg

Коментари: