editor 27/05/2018
22-годишна девойка беше наградена за смелостта си с грамота, а също така и с парично възнаграждение от 750 евро.

Ръгбистката от Нортхемптъншир (Великобритания) Джордин Мавроматис се намирала на гости при приятели, когато случайно видяла през прозореца нападението на крадеца Даниел О’Бойл върху жена с деца. Мерзавецът се опитвал да изтръгне чантата от ръцете на майката, изплашил и децата, пише Дейли мейл.

Джордин не изчакала да вика полиция и решила да се справи сама с негодника. Тя изскочила от къщата и налетяла на крадеца. Той първоначално опитал да се бие с 22-годишната ръгбистка, но после побягнал, влязъл в колата на съучастника си и изчезнали. Обаче не успели да се отдалечат далеч – малко по-нататък ги задържала полицията.

Двамата крадци били отправени в участъка. Изяснило се, че О’Бойл вече е лежал 16 години в затвор за серия грабежи и нанасяне на тежки телесни повреди на жертвите си. Засега не се знае колко ще получи този път.

Самата Джордин не се смята за героиня, затова и получената награда малко я смутила. По нейни думи, тя дейсвала както и в ръгбито,така че да насмете престъпника не й било проблем.

Даниел О’Бойл

Източник: blitz.bg

Коментари: