editor 28/05/2018
Президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне с премиера на България Бойко Борисов на 30 май, съобщиха официално от Кремъл. Борисов ще е на двудневно работно посещение в Русия от същия ден, в което ще се срещне и с премиера Дмитрий Медведев.

В хода на преговорите се планира да бъдат разгледани проблемите на по-нататъшното развитие на българо-руското сътрудничество и актуални международни въпроси, лаконично съобщават от руската президентска институция.

За визитата на Борисов се разбра преди седмица, когато с Путин и Медведев се срещна президента Румен Радев. За посещението на Борисов все още няма официална информация от Министерски съвет.

Очаква се Борисов и Путин да обсъдят съвместни енергийни проекти.

„България проявява, както и по-рано, заинтересованост да участва в големите международни енергийни проекти. Това е отделна тема, която изисква гаранции от българската страна и така нататък. Вие знаете, че съществуват проекти, които в момента са в стадий на реализация. Българската страна проявява определен интерес, но никакви конкретни разговори по този въпрос не са водени и не можеха да бъдат водени, такава задача не е поставяна“, отбеляза преди седмица говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Източник: dnevnik.bg

Коментари: