editor 29/05/2018
Баскетболистите на „Левски Лукойл“ спечелиха шампионската титла. След драматични последни секунди те постигнаха победа с 86:85 срещу „Балкан“ в Ботевград.

Пет секунди преди последната сирена домакините имаха отлична възможност да спечелят, но изскочилият сам под коша Христо Захариев пропусна. При опита за добавка и Игор Кесар не можа да вкара.

Сините, водени от Константин Папазов, стъпиха на върха след успех с 3:1 победи във финалната серия.

Това е първият голям успех за започналия в началото на годината проект „Левски Лукойл“. В първите дни на януари „Лукойл България“ реши да пренасочи спонсорството си към „Левски 2014“, а с това в състава премина и ядрото баскетболисти на хегемона „Лукойл Академик“.

В началото на март „Левски Лукойл“ изпусна първата си възможност за спечелване на отличие. Тогава отборът загуби от „Рилски спортист“ финала за Купата на България.

Финалната серия между „Левски Лукойл“ и „Балкан“ представи много оспорвани мачове, съпътствани от грозни инциденти. Така беше и в последната среща в Ботевград – двубоят премина през няколко обрата. След края му привърженици на двата отбора се обиждаха и замеряха с предмети.

„Балкан“ започна силно и натрупа голяма преднина. Сините съумяха да се вдигнат и с подобрена игра във втората част наваксаха изоставане от 15 точки и излязоха напред.

„Левски Лукойл“ държеше инициативата, но в третата четвърт дойде ред на нов обрат. Домакините натиснаха и след серия от 11:0 върнаха интригата.

В последните минути сините имаха превес, а „Балкан“ до последно се опитваше да обърне резултата, но не успя.

Източник: dnevnik.bg

Коментари: