editor 30/05/2018
Всички зеленчуци са полезни и оказват благотворно влияние върху човешкия организъм. Но когато решите да си направите зелено смути, можете да пропуснете спанака и да добавите нещо друго.

Според д-р Ранган Чатърджи, автор на „The Four Pillar Plan“ и кореспондент на програмата на BBC „Doctor in the House“, има само един зеленчук, който задължително трябва да ядем – броколи. Те са от семейство Кръстоцветни, към което спадат още зелето и карфиола, предава Дарик.

броколи

„Броколите имат способността да спасяват животи“, пише д-р Чатърджи в статия за MailOnline, цитиран от The Independent. Той сочи и предимствата oт консумацията на този зеленчук, които започват да се проявяват още докато се преработва и преминава през тънките черва.

Броколите съдържат полезни минерали, омега 3 мастни киселини, които намаляват нивата на лошия холестерол.

Консумирането на броколи води до по-добро състояние на храносмилателната система, а от там и до по-добър имунитет.

Въпреки че отдавна е известно как здравето на червата влияе върху цялостното състояние на организма, връзката между чревните бактерии и доброто състояние на ума е сравнително нова за науката.

Според някои изследвания стомашните неразположения може да са причина за безпокойство, стрес, депресия, защото мозъкът и стомашно-чревната система са тясно свързани.

Броколите също така са полезни за сърцето, очите, както и за профилактиката на рака.

Източник: 24chasa.bg

Коментари: