editor 03/01/2019
Двудневни отпуски могат да осигурят ваканции от по шест и девет дни през май и декември – това сочи календарът за работните и почивните дни през новата година.
Общо 116 ще са почивните дни срещу 249 работни, отбелязва специализираната платформа за данъци и счетоводство kik info. Най-късите месеци се очертават септември и декември, когато ще се работи по 19 дни. По Коледа с два дни отпуска (23 и 27 декември), съчетани с почивните дни може да се направи 9-дневна ваканция, а ако се добавят 30 и 31 декември, тя става 12 -дневна.

През май отпуска на 2-ри и 3 -ти пък може да обедини почивния Ден на труда с уикенда и Гергьовден в 6-дневна ваканция. Традиционно четири неработни дни ще има за Великден, който тази година се пада в края на април. Така – ако празниците се слеят с отпуска и на 30 април, почивката може да достигне 11 дни.

И тъй като сега е време за планове, Ви предлагаме графика, чрез която лесно да се ориентирате как ще се почива около официалните празници през 2019 г. Можете да я запазите в телефона си или да я разпечатате на хартия и да я закачите на удобно място.

Източник: dnevnik.bg

 

Коментари: