editor 22/03/2019
Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира скандала с апартаментите на властта, като заяви, че случилото се е най-добрият синтез на модела „ГЕРБ“, съобщава БНР.

„Това, което се случва сега, е най-добрият синтез на модела „ГЕРБ“. Това не е просто един изолиран случай за закупени апартаменти. Не е просто поредното петно, което господин Борисов смята, че така ще изчисти от костюма си, защото той вече целият е в петна. Това е модел, който има поне три характеристики. Първата характеристика е приемане на закони в услуга на бизнесмени и олигарси, които след това ти връщат тази услуга. Нашата теза е, че корупцията вече е държавна политика, разписана в закон. Цветанов и ГЕРБ приеха закон, който облагодетелства фирмата „Артекс“, които евентуално след това им се отблагодаряват за тази работа“, посочи партийният лидер.

Лидерът на БСП допълни, че ГЕРБ съсипват малкия бизнес, но не се свенят да изнудват едрия и да прокарват два свята на паралелна държава.

Нинова коментира и закупения от нея апартамент от 90 квадратни метра за около 20 000 лева, като поясни, че сделката е направени преди 18 години при други цени, а Нинова не е била в политиката. По думите ѝ, ситуацията е несравнима.

Тя обаче не каза и дума за апартаментите на своя съпартиец Кирил Добрев и за „бореца срещу корупцията“ Елена Йончева, нито за отношенията на Желю Бойчев с фирма „Артекс“, продала апартаменти на на Цветанов и Цачева на преференциални цени.

Източник: faktor.bg

Коментари: